петък, 29 май 2015 г.

Музейко (снимки крадешката)

"Музейко" още не е съвсем готов, но днес "Точица" заедно с други организации, работещи с деца (от любими по-любими, като "Детска архитектурна работилница", "Концерти на възглавници" и пр.) имаше възможност да разгледа отвътре какво се случва и колко остава.
Ами как да ви кажа...
1. Нямам търпение да разопаковат и инсталират всичко! Това, което се вижда, е по-хубаво от онова, което си представях. Не по-голямо, а по-хубаво, много намислено и свързано, и красиво.
2. Нямам търпение да пусна Ния да се разходи, когато всичко е сглобено. И сега възклицаваше на крака от мамут (дейнотериум), а той е три пъти колкаш нея, на вулкана и, разбира се, на частта за мъници.  Искам да знам дали ще иска да виси с главата надолу в пещерата като прилеп, дали ще й е интересно да задейства робота, да

намира разни "археологически съкровища" на "разкопките" или да усети миризмата на различни градски дървета. Искам да знам дали на Ането ще й е интересно да разбере за архитектурните материали и стилове, за строежа на земята или "човешката рибка" в българските пешери. Искам освен това да гледам града отгоре, от терасата на покрива.
3. Ужасно се гордея, че "Точица" е част от всичко това, а по-точно, че с Анжела Родел мъдрихме текстовете под експонатите и сценариите за едни кратки анимационни филмчета за различни храни, които пък правим с "Компот колектив". Ужасно се гордея, че в "Музейко" има и мои идеи, напр. костта от дейнотериум и възможността да си направиш "земетресение", като подскачаш върху нарочна постелка и задействаш сеизмограф :)
Ама най-много се гордея, че познавам част от хората, които го правят, от дизайнерите и художниците до някои много специални биолози. И най-вече - Надя, Бистра и Весела с неотслабващия им хъс и, още по-рядко, вкус. You rock!
2 коментара:

  1. Нямам търпение и аз, нищо че не съм дете отдавна:) И само си представям дъщеря ми колко щастлива ще бъде там!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз нямам търпение за Музейко, заради всичко, което нашите деца ще имат шанса да видят и усетят.
    Поздравления за участието в това хубаво начинание.

    ОтговорИзтриване