неделя, 1 декември 2013 г.

Моите приятелки правят разкошни коледни календари. Като Бу, която осъществи гениалната идея с чорапите (вземате шарени чорапки, накачвате с щипки на връвчица, добавяте красиви номерца - и воала!). Като МоливКа, която използва ролки цветна хартия, а самите подаръци всъщност са неща, които прави заедно с децата - от печене на сладки за съседите до... (няма да разказвам всичко!)
Из нета също има прекрасни неща, които ми се иска да съм измислила. Като ей това:
Или ей това ескимоско село (http://meehameeha.blogspot.com): 
Въобще на света е пълно с гениални неща, които не съм измислила аз. Подсмрък.
Естествено, имам си оправданя. Календарът не трябва да заема много място, най-вече в никакъв случай равна повърхност, че в къщата са кът :) Не трябва да включва пазаруване на скъпи материали, абе ако може, въобще не трябва да включва пазаруване. В същото време да е голям и ефектен, и да не е същият като миналата година.
С една дума: моето предложение за този декември е коледна премяна за библиотеката, която този път е дегизирана като елхова гора (преди две години беше коледно градче). Освен че не струва нищо (картон можете да си набавите от магазини за електроуреди или фирми за доставка на мебели), това е декорация, която поскрива, а не увеличава шаренията вкъщи :)
Освен това, струва ми се, изглежда красиво.
За да я превърнете в коледен календар, достатъчно е да пробиете "прозорчета" и да ги надпишете с цифрите от 1 до 24.
По-качествена снимка - като стане готово. Засега още не мога да реша дали да има бял ръб като меденки - или не.

Няма коментари:

Публикуване на коментар