вторник, 28 май 2013 г.

На пролетния панаир

Мили читатели,
на Пролетния панаир на книгата можете да ни намерите в прекрасната компания на приятелите и книгите от "Жанет 45".
Препоръчваме ви от сърце да разгледате чудесно подбраните и оформени книги за възрастни, особено любимите ми поредици "Отвъд" и "Кратки разкази завинаги".
"Отвъд" представя живата млада литература на един свят, който не свършва с Европа; неочаквани родства и изненадващи гледни точки на писатели от Южна Африка, Индия, Китай, Мексико, Иран... Будни и иронични, тези книги изскубват клишетата и разширяват света.

"Кратки разкази завинаги" е рожба на любимата ми преводачка и пътешественичка Нева Мичева. Дълго време разказът беше недолюбваното дете на книгоиздателите и ужасно се радвам, че Манол и Нева решиха да действат напук на безсмисления стереотип за "непродаваемите" разкази. Вижте ги - неустоимият и най-краден в израелските книжарници Етгар Керет :), неподражаемата Туве Янсон, издадена с обич и пристрастие (корицата на другата й книга за възрастни, дело на обичайните й издатели от "Дамян Яков", буди недоумение...), Роберто Боланьо, Давид Албахари...

И, разбира се, поезията :) Но там млъквам поради семейни пристрастия.
Във всеки случай много се радваме, че на панаира сме именно там, в чудната компания на Зори и Мила. Ането също ще се присъедини към тях веднага щом се върне от зелено училище.

Няма коментари:

Публикуване на коментар