вторник, 7 май 2013 г.

Зелена палачинкова торта

палачинкова торта
След Великден винаги остава голямо количество яйца, носещи белезите от борбата за надмощие :)
Освен че ги използва по друг начин, тази тортичка контрабандира и зелениите, които инак не всички деца ядат с удоволствие.
Комбинацията с палачинки обаче променя всичко.

Ще ви трябват:
1 сурово яйце
2 чаши мляко
брашно като за палачинково тесто
киселец, левурда или каквито зелени подправки имате
1/2 лъжичка бакпулвер

За плънката
100 гр шунка
100 гр кашкавал
3-4варени яйца
малко майонеза или бешамел

Смесват се продуктите за палачинките и сместа се пасира.
Изпържват се палачинки. Варените яйца се нарязват на ситно, прибавя се шунката и майонезата - колкото да стане като салата. Кашкавалът се настъргва отделно.
Върху хартия за печене в тавичка се редят палачинка, яйчна смес, палачинка, кашкавал... и така до края на палачинките. Завършете с кашкавал.
Запича се съвсем леко, колкото да се разтопи кашкавалът.

1 коментар: