понеделник, 19 ноември 2012 г.

Най-лесната коледна украса на света

По принцип уж не одобрявам коледната суетня да почва толкоз отрано, обаче Ането толкова й се радва, че не ми дава сърце да й развалям удоволствието.
Друг път обикновено гледам украсата да е нещо ръчно правено, за да не изисква инвестиции и обикаляне по магазините.
Другият критерий е да не отнема много време, за да не ми е жал после да го махна, без да се чудя къде да го складирам цяла година.
Третото правило е, разбира се, да е хубаво и да преобрази стаята, като не добавя много нови елементи към всички книги, играчки и прочие множащи се неща, които и без друго едва събирам.

Правили сме бяла украса от хартиени балеринки-снежинки, бледосиня украса от висящи топки прежда, ядлива украса от медени къщи и един цял коледен град от опаковката на икейския диван.
Тази година обаче Ането поиска украсата да си е в традиционните цветове, червено и зелено, и въобще да бъде по-скоро весело и уютно, отколкото каквото и да било друго.
Отначало мислех, че нямам много червено-зелени неща, които да използвам. После се сетих, че имам - само трябва да ги видя в цялата шарения.
Така че коледната украса се състои в прибирането на кубчетата в жълто и синьо, така че да останат само тези в търсената гама. Могат да се подредят във формата на елхички или постоянно да се променят (неизбежно, ако имате щураво детенце на година и половина като Ния).
diy christmas decor
 А могат и да се използват за коледен календар - не ви трябва нищо друго освен цифри, които да налепите.
 Дървените кубчета, разбира се, стоят по-винтидж, но пък са по-мънички и трудни за събиране, когато Ния ги попилее с един замах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар