събота, 3 ноември 2012 г.

Из следващия том на "Тетрадка за приказки"

Имало едно време едно градче в САЩ. Градчето се казвало Аризона. Понякога го наричат "Градът на каубоите", а друг път - "Курабийка". И така, в него имало една къщичка. В къщичката живеели седем братя и осем сестри. Всеки ден излизали на работа - и братята, и сестрите. Само един брат си нямал работа. Името му било Джони. Всеки божи ден Джони си търсел работа в интернет, докато един ден не видял в Гугъл работата на каубой. Трябвало да пази Аризона от всякакви създания. Видял, че може да го направи. Всеки ден ще му плащат по три хиляди долара. Джони се съгласил, но не прочел, че създанията са дракони, великани, орки, магьосници, извънземни и вампири.
Той отишъл при кметството и се записал за работата. Всъщност той бил единственият, който искал да работи тази страшна работа. И така той отишъл на полето. Настанала нощ. Станало три часа сутринта. Появили се магьосниците. Джони смело извадил пистолета си, почнал да стреля и убил магьосниците, но те му скъсали ризата и останал по тениска.
Тогава се появили драконите. Джони извадил бича си и им скъсал главите, но те пък му скъсали ботушите. Тогава дошли извънземните, орките и великаните наведнъж. Джони ги убил, но те му скъсали тениската, панталоните и гащите. Най-накрая се появили вампирите.
Те се погнусили, че Джони няма гащи, и избягали.

Нощта свършила. Джони отишъл при кмета да си иска заплатата, но кметът му отговорил:
 - Ами ние всъщност не даваме заплата. Само така казваме, за да привлечем хора.
Като чул това, Джони веднага напуснал. Прибрал се вкъщи и си намерил друга работа като доставчик на сандвичите "Subway".

Автор: Йордан Иванов, 10 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар