сряда, 27 юни 2012 г.

Очаквайте:"Тетрадка за приказки"

 
Какво щеше да учи Слънцето, ако ходеше на училище? Какво да правим, ако от преяждане пораснем толкова, че се превърнем в отделна планета и на нас се заселят извънземни? Може ли един бог да се казва Васко? Как да се борим с крадците на риби?
Този септември издателство „Точица” ще издаде сборник с приказки, писани от деца. Ние намираме приказките в него за прекрасни, макар и не непременно по-хубави от онези, които би написало вашето дете, ако поиска.
В известен смисъл целта ни е точно да го амбицираме да използва фантазията си, да пише. Затова ще оставим и специално място, за да може написаната от него приказка също да влезе в книга, която може да запази или да подари на баба си.
Поканили сме над десет млади, интересни и още недостатъчно представени в българската детска книжнина художници, които подхващат фантазиите на авторите.  Вярваме, че различните им почерци допълват чудесно различния стил на децата. Вижте сами.

1 коментар:

  1. Страхотна идея! А избора на млади художници е прекрасен! С нетърпение чакам да разгледаме, аз и мойта малка дъщеря, вашата вълшебна книжка с приказки.

    ОтговорИзтриване