сряда, 23 май 2012 г.

Направи си сам инициална букваЗа собствено удоволствие обаче - или за да изпитате заедно с детето очарованието на старите ръкописи - могат да се използват и различни улеснения.
За да пресъздадете основната форма, можете да уголемите съответната буква в подходящ шрифт, да я разпечатате и да прекопирате контурите й.
Можете също така да вържете две моливчета с ластик, за да може движението на ръката Ви да доведе до плавно редуване на по-тънки и по-удебелени части в зависимост от посоката. 
Можете също просто да прерисувате контурите на буквата, като следвате логиката на удебеляването.
След като сте готови с основната форма, помислете как се свързват отделните части. Имитирайте възел, пристягане с пръстен или друга форма на съчетаване.
След това можете да запълните буквата и да добавите украса - в случая орнаменти, леко напомнящи на разклонения на растение. Ако искате, можете да добавите допълнителен цвят. Златният лист може успешно да бъде заменен за домашни цели от "златна" водна боичка, каквато се намира в магазините за художнически материали.
По желание можете да добавите елемент от историята, към която се отнася буквата, например животни и хора.

1 коментар:

  1. за пестене на хартия - правиш си буквата в голям размер във фотошоп или дори word, долепяш към монитора листа, на който ще рисуваш, и директно копираш от там ;)

    ОтговорИзтриване