сряда, 9 май 2012 г.

Софийски фестивал на науката


Вече започна и по всичко личи, че тази година ще е още по-интересно от миналата.
Бяхме в "Заимов" на молекулярната гастрономия и видяхме как се правят спагети от морковен сок и сладолед, охладен с течен азот, опитахме неправдоподобно приятни вкусове (маслина в карамел например) и гледахме как може да се говори за химия... в други измерения.

Беше чудесно. Науката може да е acquired taste, вкус, който се придобива с опита, но организаторите от Британския съвет явно са набрали доста опит, защото беше страшно вкусно :)
Ето тук можете да намерите програмата за останалите дни:
http://www.sofiasciencefestival.bg/

2 коментара:

  1. Sciencia est potentia! Да, науката наистина е сила!

    ОтговорИзтриване
  2. И банани с магданоз! Струва си да се запишат!

    ОтговорИзтриване