неделя, 4 март 2012 г.

Две корици на една книга. Защо бе, хора?
Честно, ако не знаех коя е книгата, никога не бих си купила подобно нещо. Не мога да схвана каква е идеята да купиш правата на книга, която е достатъчно популярна, и зорлем да я окепазиш, за да я продаваш по-грозна тук. Защо?
Ето и руската корица - може да не е кой знае какво, но е напълно прилична, както и да я погледнеш:


Друго разочарование: след като се зарадвах във Фб, че най-сетне излиза "Книга за бебето" на д-р Сиърс (основно четиво за привързаното родителство), понечих да я купя за моя приятелка. А после и понечих да я разгледам. Ох!
Не стига, че е напечатана на долнопробна хартия, не стига, че няма грам илюстрация (а илюстрациите в книгите на Сиърс са важен наглед), ами при толкова текст няма дори коректор. Затова в заглавие се мъдри "СЕМЕСТВО". Как да подариш такова нещо? Нали покрай новороденото бебе всичко трябва да бъде прекрасно?

6 коментара:

 1. Това наистина е една от най-кошмарните корици, на които съм попадала. Разбирам напълно възмущението ти. Не, не бих купила книга с подобно изглеждаща корица или грешки, видими дори при първото разгръщане - независимо колко е интригуваща книгата.
  Отказвам да подкрепям по какъвто и да било начин подобно отношение към една книга.

  ОтговорИзтриване
 2. На всичкото отгоре момчето на бг корицата дори не е просто пльоснато върху тетрадката - едното му око е копирано и цапнато в зелено върху другото, тоест явява се допълнително обезобразено.

  ОтговорИзтриване
 3. P.S. Има някакво старо издание, някой знае ли го?

  ОтговорИзтриване
 4. Не открих начин за връзка, затова питам тук - може ли да цитираме тази статия, с линк разбира се.

  ОтговорИзтриване
 5. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 6. наистина, тази корица е отблъскваща /и в буквалния смисъл/. все пак, благодаря, .Точица, че заостри вниманието за съдържанието:). ще потърся старото издание /на `Златорогъ`/ http://www.knijarnica.com/img/tainijat_dnevnik_na_eidrian_mol.jpg (и без това миризмата на старите книги ми харесва повече)

  ОтговорИзтриване