петък, 20 януари 2012 г.

Супа в хляб

Обещаното си е обещано: ето как се прави супа в хлебна купа.
1. Замесвате си тесто за хляб.(Най-простото е половин кубче мая (заквасва се с половин чаша топла вода, малко захар и малко брашно за 5 минути), чаша топла вода, сол, брашно колкото да може да се меси, олио/зехтин/масло според предпочитанията и бюджета).
2. Разделяте го на 4 части и го слагате в намазани с олио гювечета да се надигне. После го изпичате.
3. Освобождавате хлебчетата от гювечетата и им изрязвате капачетата. После ги издълбавате, като внимавате да не се пробият. Измазвате вътрешността с масло, за да не се скашка, и пак запичате.
4. Пълните със супа и покривате с капачето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар