понеделник, 28 ноември 2011 г.

Витражни сладки

175гр брашно плюс още малко
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян карамфил
125гр. масло
50 гр. захар
1 с.л. мляко
12 шарени твърди бонбончета
Пудра захар за наръсване

Включете фурната. Смесете брашното и маслото, докато станат на трохи. Добавете захарта и млякото, размесете върху набрашнена повърхност и замразете за около 30 мин.
Пак набрашнете плота и разточете до дебелина 2-3 мм (аз бих препоръчала да точите директно върху хартия за печене). Изрежете сладки с големи формички, а после с по-малки изрежете дупки по средата им. Натрошете бонбоните (напр. като ги сложите в торбичка и ги начукате с чук за пържоли) и ги посипете по средата. Пробийте дупчица за окачане.
Печете 15-20 минути или докато се стопят бонбоните. Внимавайте, защото лесно прегарят.
Като изсъхнат, поръсете с пудра захар.

Ето ги снимани професионално в BBCGoodFood, откъдето е рецептата. Подобни има ан различни места из нета. Всъщност става и с обикновено тесто за меденки. Единственото предупреждение е да ги окачите някъде на хладно, защото иначе "витражът" може да се стопи.


А ето и у дома:

Няма коментари:

Публикуване на коментар