четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Покана


Писането вкъщи е сладко, но също тъй сладко е другите да подхванат започнатата от тебе идея. Заповядайте в събота, от 11:30 часа в книжарница "Буктрейдинг" на ул. "Граф Игнатиев", за да пишем заедно приказки.
Написаното ще записваме още на момента в книга, която накрая децата ще сглобят сами.

Ето приказката от предишния път, която можете да видите и прочетете в книж. "Буктрейдинг" в Сердика Център:

Царят-мечка

И вдигнали царска сватба, и три дни яли, пили и се веселили, а през това време братът на царя сипал в чашата му отвара. Развеселен, царят я изпил на един дъх и се превърнал в мечка.
Разпищяла се младата му жена, разпищели се гостите, а братът на царя взел падналата корона, сложил я на главата си и извикал:
- Изведете животното!
Пропъдили царя в гората. Вървял, вървял, стигнал до едно поточе. Навел се да пие вода и видял, че дори не е едър мечок, а съвсем малко мече. Докато се чудел как ще се оправя с дивите зверове, една майка мечка го видяла, съжалила го и го взела да й бъде дете. Да бъдеш мечешко дете сигурно е хубаво за мечетата, но на царя скоро му омръзнало да яде мравки и да го прегръщат по мечешки. Затова един ден избягал.
Вървял, вървял, стигнал до една страна, в която нищо не оставало същото. Тази страна била страшна за хората, които губели човешкия си облик, като влезели в нея, но той влязъл без страх, защото нямало какво да губи. И като влязъл, се превърнал отново в човек – останали му само ушите, опашката и мечешкият апетит.
Заживял той щастливо в тази страна, докато един ден не поискал да види какво става в родината му. Погледнал там с помощта на магия и видял, че жена му се е омъжила за брата-измамник. Разсърдил се и помолил за помощ царицата на новата си страна.
Двамата с нея отишли в гората и се превърнали в мечки. Намерили майка му и с нейна помощ събрали мечешка армия. Заедно превзели страната на царя, пленили брат му и за наказание го превърнали в охлюв.

Автори: Габи, Зори, Ани, Софи

2 коментара:

  1. Прекрасна мечешка приказка сте съчинили с дечицата..
    Съжалявам,че чак сега видях този пост, иначе с огромно удоволствие щяхме да се присъединим с един 5г младеж, с голямо въображение :)
    Чакам с нетърпение новата приказка..

    ОтговорИзтриване
  2. Много е добра, надявам се да влезе в сборника, с удоволствие бих я чела на децата.:)

    ОтговорИзтриване