вторник, 18 октомври 2011 г.

"Умножи лесно" в класните стаи


Когато миналата есен пуснахме картите "Умножи лесно", Ането ми разказа колко много от нейните съученици ненадейно ги получили от дядо Коледа.
Тази година се оказа, че д.К. няма да съществува поради трицифрения характер на заявените подаръци, но пък ние решихме от свое име да подарим 10 комплекта на няколко начални учителки - хем да ги зарадваме, хем да разберем как работи комплектът в клас. Заминаха, разбира се, повече - за градове от Айтос до Русе и Хасково, за ресурсни учители и една грижовна баба.
Ето какво четем:

"В двата класа, в които преподавам математика, прочетох някои от забавните стихове и показах картите. Предложих на децата да изтеглят по една карта /някои от тях се похвалиха, че през лятото са учили таблицата/ и да се опитат да решат задачата. Включиха се с голям ентусиазъм и тези, които не я бяха учили, защото им бяха забавни и интересни цифрите, изобразени като вкусни, прясно изпечени сладки. Аз помагах при отговорите, защото все още не сме стигнали до тези уроци. Децата много се забавляваха и се смяха от сърце на стихотворението за осмицата.
Помагалото е забавно, интересно и провокира интереса на децата. По моята скромна преценка ще ни е полезно в работата. Има възможност да се осъществят различни игри, състезания по екипи, които едновременно да за забавни за децата и полезни за усвояването на знанията. Още от миналата година с колегите си се стремим да изграждаме у децата навици за работа в екип. Според нас това е много полезно и прагматично умение, нужно на всяка личност в нашето съвремие. За тях е много трудно, защото всяко дете иска да е лидерът в групата. Търсим различни форми, начини, средства и методи, за да постигаме целите си. Още веднъж Ви благодаря за предоставената възможност да обогатим работата си!
Децата очакват с нетърпение Вашият отговор!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар