четвъртък, 4 август 2011 г.

Необикновената готварска книга на Елиът


Един ден Елиът си забравя ключовете и така попада на гости у съседката си-пенсионирана корабна готвачка, която го гощава с картофени палачинки и го учи да готви различни неща - от супа през омлет до домашен хляб и кейк с ябълки, да цени естествените продукти и да подбира разнообразни и полезни храни. http://www.blogger.com/img/blank.gif
Книгата е писана от Кристина Бьорк - същата, чиято книжка за Линея и нейната градинка под прозореца запали Ането да отглежда свои собствени цветя. Сега нямаме възможност да готвим, тъй като сме на море, но пък се пишат дълги и сложни менюта :)
Особено ми харесва, че Елиът е момче, което симпатично разбива стереотипа "Готвенето е женска работа". Всъщност повечето момчета, които познавам, не по-малко от момичетата обичат да експериментират :)

Сърдечно благодаря на Зоя, която ни донесе книгата като подарък с намек за бъдещо издаване, за което се надявам да успеем да се погрижим. Утре ще пиша по-подробно за "Линея в градината на Моне" - книгата, с която Кристина Бьорк става известна в Щатите. Всъщност тя е по-подходяща за четене из Ботаническата градина в Балчик, където сме, но готварската тема явно е по-неустоима за Ането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар