неделя, 12 юни 2011 г.

Sofia Design Week Kids

Водни кончета и паяци - картонен пъзел от Little Owl, могат да се видят на живо в Bapa до френската гимназия. Всъщност заниманията по хартиено дизайнерство малко ни разочароваха, защото очаквахме да се прави нещо триизмерно, а не само да се "оцветяват" рисунки на дрехи чрез лепене на цветни топчета. Пластелиновата анимация е прекрасна като идея, но май ще я опитаме наистина вкъщи, за да стане малко по-истинска. В магазина обаче наистина има чудни неща - е, дрехите не са ни много по джоба, но играчките са съвсем достъпни (например комплектът за експерименти със светлината). Персоналът беше много мил - и с каката, и с бебето, за което изнесоха специална възглавничка в градината.
Идеята за шити луковици от зебло с все корените и клечките ме разби :) Поздравления за онзи, който се е сетил!


"Хартиените дизайнери" трябваше да нарисуват някакви дрехи, а после да ги "изпълнят" със залепени топченца от тънка цветна хартия. Съвсем друго очаквахме. Е, явно ще си го правим вкъщи.

"Монтесори" играчки. Чудни и като идея, и като изпълнение, но не и като цени - струва си, ако човек има детска градина или логопедичен център. Хареса ми онази, в която децата трябва да напипат дървени предмети в торбичка и да ги свързват с изображенията на същите предмети върху специална карта. За жалост май съм пропуснала да я снимам.

Възглавничка във формата на речен камък :)

"Заек от чорап" в Чайната беше много весело - няколко кашона с кутии, картони от яйца, бутилки, цилиндри от вътрешността на тоалетна хартия, лепило и бои - и най-разнообразни чудеса на техниката и строителството, произлезли от тях :) За жалост нашата пагода не беше съвсем готова и изсъхнала, защото дизайнерката бързаше за следващото занимание (и за лова на печати преди него :) ). От чудното временно магазинче на Little Owl в задната част на Чайната се сдобихме с малък градинарски комплект.

В коридорчето зад бара имаше малка изложба на илюстратори на български детски книжки - харесах тази с азбуката, но не съм я виждала никъде. Надявам се, че скоро ще излезе, изглежда много симпатично.

2 коментара: