неделя, 8 май 2011 г.

Картонен град от Вики Книш


А ето и нещо интересно за деца от програмата за възрастни през юни. Ефирни, вдъхновяващи, възпроизводими в детската стая, картонените градове са създадени, за да огъват въображението във всевъзможни посоки.
Самата Вики Книш е интересен художник, илюстрирала "Близо до бебето" на Василена Доткова и създала графичния дизайн за различни инициативи на "Горичка", както и много интересни късометражни филми. Повече нейни неща могат да се разгледат тук, а има и много интересен блог :)Списание "Едно" пише за града на Вики Книш:
"Картонен Град е фантастично място, материализирано с картон, маркери и човешки ръце. Това е място, в което ще откриете картонен лабиринт, картонено кафене, асансьор, местни жители – картонени чудовища, парк, часовник и господин с бомбе. За пристрастените шофьори е предвиден специален картонен паркинг с избор от картонени автомобили. Една от важните забележителности на Картонен Град е световно известния Картонен куклен театър, в който ще изиграят представленията си Мила Балева и Гео Калев. Стикерите в града ще бъдат изрязани от Артелие."
Галерия "Кредо Бонум", ул. "Славянска" 2, 10-18 юни

1 коментар:

  1. Както винаги много интересна публикация. Усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване