четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Няма изгледи училищните промени да се случат скоро, пише Мартина Бозукова от Mediapool

След година обсъждане на законопроекта за училищното образование - и след множество уверения, че самият закон е почти готов, - сега министерството отново обяви, че се връща на ниво изготвяне на предшестващата закона концепция.

Хронология на писането на училищния закон на ГЕРБ

6 януари 2011 година Сергей Игнатов съобщи, че законът за училищното образование ще бъде внесен в парламента до два месеца, след като бъде синхронизиран с Брюксел.

15 септември 2010 година Министърът на образованието обяви, че се бърза проектът на новия закон за училищното образование да е готов до края на ноември.

12 май 2010 година Законът за училищното образование ще е готов до края на годината, заяви министърът на образованието Сергей Игнатов.

20 април 2010 година “Целта е да създадем един рамков закон, който да влезе в Народното събрание до юни месец“, заяви Сергей Игнатов при представянето на проекта за нов училищен закон.

26 август 2009 година “В рамките на една година трябва да бъде приет новият закон за училищното образование, съобщи министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова. “До половин година проектозаконът ще бъде представен за обществено обсъждане“, съобщи тя.

Цялата статия на Мартина Бозукова можете да прочетете тук.

4 коментара:

 1. Докато мъдрите се намъдруват и лудите се налудуват, всичко се пише на гърба на децата ни...

  ОтговорИзтриване
 2. Абсолютно. А аз се надявах Ането да мине без оценки в началния курс - една от промените, които чакат въпросния закон, но докато той се приеме, май ще гледам внучета.

  ОтговорИзтриване
 3. Хмм, явно си по- голям оптимист от мен...

  ОтговорИзтриване
 4. Скоро няма да има такъв закон. Предното правителство не го прие. това правителство го изготви на ново. Четири години не можаха един закон да вкарат. Чудят се какви пиар акции да направят.

  "6 януари 2011 година Сергей Игнатов съобщи, че законът за училищното образование ще бъде внесен в парламента до два месеца, след като бъде синхронизиран с Брюксел."

  Ало коя дата сме днес че не знам за кой два месеца говори министъра.

  ОтговорИзтриване