вторник, 22 февруари 2011 г.

British Academy Children's Awards

Неотдавна бяха обявени британските награди за кино, BAFTA. Направи ми впечатление, че има и раздел за детско кино (макар да се изненадах, че наградата отиде при "Toy Story 3", който не е лош... за трета серия на нещо.
На страницата на BAFTA обаче могат да се намерят номинациите в различни други категории, напр. образователни предавания, игрален филм, анимация, комедия, интерактивна игра, документален филм и пр.
На мен специално би ми било интересно да проверя номинираните заглавия - ето например тази програма Primary Creative Arts по БиБиСи показва, да речем, как трима творци от различни изкуства - карикатурист, художник-абстракционист и скулптор - отговарят на предизвикателството да си направят автопортрет.
Игралният Nanny McPhee and the Big Bang също звучи интересно, имайки предвид Ема Томпсън в главната роля.

Пак оттук разбирам и за съществуването на teachers.tv - специален канал с образователни филмчета за използване в час. Тук е номиниран филмът за Холокоста, но целият сайт си струва да се разгледа подробно, което и смятам да направя.

1 коментар:

  1. Nanny McPhee е страхотен. Гледала съм го в компанията на едно тригодишно момченце и сестра му на 5! Децата го обожават! :)

    ОтговорИзтриване