вторник, 22 февруари 2011 г.

Bad Product Warning - Windows into Nature

За някой от миналите наскоро празници поръчахме на детето ето този обещаващо изглеждащ комплект

от toytownbg.com.
От сайта човек остава с впечатлението, че комплектът съдържа всичко необходимо за отглеждането на прости кореноплодни - по начин достатъчно атрактивен, за да привлече вниманието и на не особено ботанически настроените деца. Да, същата работа вършат семенца, пръст и произволна саксия, но...хайде, като е комплект, може да е по-интересно.

Какво се оказа:
Срещу цената от 22.80 човек получава две кори от пластмаса, които трябва да сглоби (дете да ги сглоби е абсурд, дори в моите ръце се чупеха и още не се затварят плътно) и поставка с чисто декоративна цел от тънка дървесина като тези на китайските модели за сглобяване. В инструкциите пише, че трябва да се лепи, но лепило не е приложено, само някакви боички.
Не са приложени нито пръст, нито семена, тъй че идеята за комплект пропада - в крайна сметка самият смисъл на подобен продукт е да разполагаш с всичко необходимо, за да започнеш на момента.
Детето, слава богу, още не се е разочаровало истински (благодарение на чудесната книжка за Линея (благодаря на Зоя!), за която ще пиша отделно и която поддържа ентусиазма му. Аз обаче ще се замисля, преди да поръчам втори път "изследователски комплект" от същото място.

2 коментара:

  1. Който е толкова недосетлив че да си купи продукта си е заслужил увътрянето.

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, така да бъде - просто предупреждавам други недосетливци :)

    ОтговорИзтриване