неделя, 16 януари 2011 г.

Търсят се начални учители за въвеждане на JUMP Math

Преди няколко седмици писах за системата JUMP Math за повишаване на мотивацията, самочувствието и справянето с математиката на всички ученици (а не само на олимпийските надежди :)).
Както споменах, в момента в България се прилага в два класа с отличен резултат. Ако сте начален учител и искате да изпробвате системата със своите ученици или ако сте родител и бихте искали да попитате в училище дали не може да се въведе във вашия клас, точно в момента сдружение "Ново училище" набира начални учители за пилотно въвеждане на системата.
Не се изисква отклонение от учебната програма, т.е. децата няма да учат нищо по-малко от връстниците си, защото ДЖЪМП е преди всичко различна методика - зависи не толкова от съдържанието, колкото от начина на неговото поднасяне.

Повече за системата можете да прочетете тук.

Аз лично смятам да питам класната на Ането дали се интересува. Единственото условие е учителят да поназнайва малко английски, за да може да ползва свободно ръководството (не всички материали са преведени).
Тук е и второто съобщение - сдружение "Ново училище" търси и доброволци за превод на каквато и да било част от материалите.

За създателя на системата Джон Майтън можете да прочетете тук.

1 коментар:

  1. Изключително интересна практика, но как се набират доброволци за нея? Моля, пишете ми на адрес: r_dimova_137_sou@abv.bg

    ОтговорИзтриване