четвъртък, 27 януари 2011 г.

Обратно оцветяване

Интернет изобилства с картинки, които можете да разпечатате и да дадете на децата си да оцветяват. По книжарниците подобни книжки също са здраво заредени. Трябва да призная, че макар да тренира фината моторика, на нас с Ането това занимание хич не ни е любимото.
Затова правим точно обратното - тя рисува нещо на ръка с молив, сканираме го и я оставям да си го оцветява във Фотошоп. Обичайно се налага да повторим контурните линии с тънкописец или химикал и да проверим дали някъде няма "дупчици", тоест прекъсвания на линията, през които да изтича боята. Затова пък една и съща рисунка може да се използва няколко пъти за различни версии.
На мен, впрочем, най-много ми харесва черно-бяло; на нея обаче й е интересно да експериментира с цветовете.
Legal warning: Оцветяването на детски рисунки може да бъде ужасно зарибяващо занимание за майки.

3 коментара:

 1. Много ми харесва стратегията ви. Определено е правилна и мисля, че няма нужда да обяснявам защо. А Ането рисува чудесно, поздрави!:-)

  ОтговорИзтриване
 2. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 3. Не е със селекции и слоеве, просто я оставям да оцветява там, а не в Пейнт, за да свиква с разположението на инструментите в програмата.
  Показвала съм й как да селектира кръгче и после да го оцвети, и толкова. Има време. Да свикне първо с най-простите неща, да си връща стъпки назад, да си запише файла, нататък по малко.

  ОтговорИзтриване