петък, 10 декември 2010 г.

Умножи лесно!

С радост мога да се похваля, че първите бройки от второто ни издание - математическата игра "Умножи лесно" вече са готови!
Играе се като на "война" - картите се разделят на толкова купчинки, колкото са играчите, и се обръщат с гърба нагоре. Всеки играч тегли най-горната карта от своята купчинка и я показва на останалите. Този, чиято карта е с най-голям резултат, печели ръката (стига да е сметнал вярно задачата с умножение върху нея. Ако сгреши, ръката печели този, който му е посочил грешката).
Побеждава онзи, който събере всички карти.

Идеята е да направим упражняването на математическите правила приятно, а оттам и неусетно, под формата на игра.

Дизайн: Миглена Папазова
Картите могат да се намерят още утре на щанда на "Агата-А" на Панаира на книгата, а от другата седмица ще заредим и книжарниците, в които се продава "Направи си сам приказка".
6 коментара:

 1. Ооо, страхотно. Ето какво ще ползвам догодина за Мая (някак е готино, че Ането върви година напред и правиш всичко нужно :))
  Навремето научих зорноволно таблицата за уморение, като ми дадоха ултиматум - докато не я научиш, няма да излизаш да играеш. За един следобед я преборих и още я помня, но съм сигурна, че има и по-приятни начини :)

  ОтговорИзтриване
 2. Още сме малки за таблицата за умножение, но пък познавам няколко дечица, които дядо Коледа може да зарадва с тази чудесна игра :)

  ОтговорИзтриване
 3. как може да си поръчаме за децата от целият клас?

  ОтговорИзтриване
 4. Привет! Пишете ми на tochitza@gmail.com какво количество искате и къде да го доставим. Цена на едро 8 лв.

  ОтговорИзтриване