вторник, 21 декември 2010 г.

Бийтълс като помагало по английски

Предполагам, че всяка любима на детето група би свършила работа, но ми е мило, че й допадат неща, които харесвах точно когато започвах да уча езика - е, аз бях на тринайсет, тя ще стане на осем след две седмици, но това е то акселерация.
Във всеки случай най-безсрамно се възползвам от желанието й да припява, за да й обясня какво всъщност пее, и направо й разпечатвам текстове, които да може да следи, докато си слуша песните в ютюб. Текстовете са разбираеми, разнообразни, а повечето са наистина хубави (нещо, което трудно мога да кажа за повечето от тези в конкурса e-mersi, които редактирам по малко).
Ако имах повече време, щях да си поиграя да й ги подредя така, че да са с нарастваща граматическа трудност, ама нямам и може би така си е по-добре :)

1 коментар:

  1. Мдам, желанието да разбереш какво точно пеят в любимите песни е силен стимул за учене на език... проверено в десетилетията :))) Син ми на 3 вече пее доста сносно английската азбука - харесва му песничката. Поздравяваме ви с една от любимите му песни (с възпитателен смисъл и доста подходяща и за възрастта на Точица, впрочем): http://www.youtube.com/watch?v=ksiob6KVPDw

    ОтговорИзтриване