събота, 11 декември 2010 г.

Коледният панаир на книгата за деца

Някои от нещата, които ни допаднаха:
"Как Петсън и Финдъс празнуваха Коледа". Джуджето я подари на Ането тази сутрин; много се смяхме, особено като прочетохме как според Финдъс тестото за курабийки загадъчно се е свило в хладилника :)
"Писма от Феликс". Благодаря на Бу, покрай чиято заешка кореспонденция обърнах внимание на тази книжка. Сега видях, че освен география, покрай нея може да се учи и история, а и коледните традиции по света. Ането и две нейни приятелки, с които четохме коледния вариант, страшно се вълнуваха при намирането и отварянето на всяко писмо.
"Питър Пан", триизмерна книжка със звуци от изд. "Фют". Ането се направи на твърде голяма за нея (всъщност искаше да ми намекне да й купя интервюта с героите от "Хари Потър", но след като изкупих цялата поредица на Дж.К. Роулинг, баш интервютата ми дойдоха в повече), но според мен е много сладка. Може пък джуджето да ми я донесе на мен.
Пак от "Фют" - тази триизмерна книга, която може директно да се ползва като помагало по "Околен свят".

И любимият на Ането щанд - този с комплектите на "Kosmos", с по няколко научни експеримента на комплект - по механика, електротехника, метеорология и пр. Дотолкова се запали, че я пуснаха зад щанда да обяснява как се играе :) На татко си, де.

Това със сигурност не изчерпва всички щандове, на които имаше детски книжки. Ние просто прескачаме тези, които са по готова формула (напр. "издаваме всичко, което няма авторски права, но пък има сигурен пазар, защото е в учебниците" или "издаваме това, по което има филми на Дисни"). Някак си предвидимото не ми е интересно.
Други пък имаха хубави книжки ("Агата-А", "Дамян Яков"), но пък ние ги имахме отпреди.

1 коментар:

  1. Зори, страхотно сте си прекарали на панаира :) И ние сме големи фенове на Финдъс и Петсън (четем книжките от поредицата до наизустяване :). И отново си тръгнахме от изложението с нова книга за Египет, малкият е невероятно щастлив.

    ОтговорИзтриване