петък, 29 октомври 2010 г.

Една завършена приказка от "ТУК-ТАМЕ"


Историята на децата от "ТУК-ТАМЕ" искрено ме развесели, особено изоставеното начало :)


Имало веднъж една битка. Тя била между Люк Скайуокър и Васил Левски. Биели се за територия, храна и жена (също като хипопотамите).
…не…не е добро начало. Ще опитаме пак.

Имало ведно време един бог. Казвал се Васко и се грижел хората да бъдат живи, здрави и да си споделят всичко. Той си бил изковал съвсем сам два златни рога, които служели за запазване на мира и любовта между хората.
Веднъж едни злодеи решили да откраднат златните рогове на Васко от пещерата, в която ги бил скрил. Тя била на дъното на океана. Те отишли с една лодка до мястото и Косьо – шефа на злодеите се гмурнал и извадил единият рог. Другият злодей – Бояна не искала да се мокри и затова използвала магия, за да извади другия. Двамата искали да унищожат любовта и мира.
В един миг, двата златни рога се превърнали в папагал и тигър (летящ). Злодеите, бръкнали в джобовете си и извадили по малко вълшебен прах, който глътнали и веднага Косьо се превърнал в папагал, а Бояна в тигър (летящ). Фръкнали да гонят роговете и толкова дълго летяли, че забравили как да се превърнат обратно в хора.
Роговете се преобразили обратно и цопнали в океана, където русалките ги върнали на място в пещерата, а злодеите останали да летят във въздуха до края на дните си.

П.П. Използвани карти: тайна, битка, пробразяване, злодей и глупост.

На 4-и ноември слушайте Тереза Йовчева от "ТУК-ТАМЕ" в предаването "От последния чин" по БНР.

8 коментара:

 1. Хахаха, Васил Левски vs Люк Скайуокър и тяхната (имало-едно-време) битка - гениално :))))

  ОтговорИзтриване
 2. В моя случай Пипи Дългото Чорапче първо се ожени за Томи и Аника, а после за лъжливото овчарче и отидоха... ;)

  ОтговорИзтриване
 3. Правилно, не може да ги дели така.

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте Точица :0)! Вашият „Пътеводител на приказките" много ни заинтригува. Можем ли да напишем кратък материал за играта и за Вас(като разбира се публикуваме и връзка към Вашия блог) и да я популяризираме на нашата фен страница във Facebook http://www.facebook.com/ChipolinoBulgaria (kъм момента тя се радва на 19,768 фена) както и на блога ни http://blog.chipolino.com/bg/, който се поддържа и на български, и на английски. Така тази прекрасна игра ще достигне до още бъдещи и настоящи родители :0)? Очакваме с нетърпение отговора Ви :0)? Поздрави, Chipolino (Продукти за детето, бебето, детската стая)

  ОтговорИзтриване
 5. P.S. Ето и моите координати: chipolino.bulgaria@gmail.com. Пишете ми при първа възможност :0)

  ОтговорИзтриване