понеделник, 11 октомври 2010 г.

Приказка за болния цар, принцесата и дракона - от децата на 2г, 42-о ОУ

Тази приказка измислиха децата от 2г клас по време на творческата работилница в час по четене, 12.10.2010.Имало едно време един цар, който се разболял много лошо; боляло го, не му минавало и никой не можел да го излекува. Тогава царят обявил, че този, който му донесе лекарство, ще получи дъщеря му за жена.
Само че принцесата никак не искала да я женят за някакъв непознат принц, а искала да си избере по свой вкус. Затова сама тръгнала да търси лекарството. Вървяла, вървяла, застигнала я страшна буря – светкавици, гръмотевици, дъжд... Тогава принцесата срещнала една добра фея, която й дала пръчица, за да се пази от дъжда. И наистина капките започнали да я заобикалят и принцесата останала суха.
Вървяла, вървяла, стигнала до една пещера, в която било скрито лекарството, пазено от страшен дракон. Принцесата искала да се промъкне тихичко край дракона, докато спи, и да вземе лекарството, но настъпила една съчка, тя изпукала и драконът се събудил. В последвалата битка драконът счупил пръчицата на принцесата и я глътнал. С помощта на счупената пръчка принцесата пробила корема му отвътре, излязла, взела лекарството и се прибрала вкъщи, за да излекува баща си.

Друг край: ...съчката изпукала и драконът се събудил и хукнал да гони момичето. Принцесата бягала, драконът я гонел, докато накрая токчето на обувката й се счупило и тя спряла, а драконът профучал над нея и паднал в една пропаст.

Ето част от авторите:

Няма коментари:

Публикуване на коментар