сряда, 11 август 2010 г.

Бърз и безвреден лек против комари
Онези, които обичат високотехнологичните решения, да не четат нататък.
За останалите, които просто държат да си доспят на спокойствие и предпочитат да не мажат децата си с неизвестно какви съставки, споделям рецептата, която открих през една безсънна и бръмчаща нощ (в Гугъл, не съм я изобретила лично):

Малко количество сода за хляб (около супена лъжица) се навлажнява до рядка кашица, с която се намазва ухапаното място, но без да се втрива. Премахва сърбежа достатъчно дълго, за да се успокои мястото.


How it works: содата е основа. Предполагам, че веществото,което комарите "инжектират" против съсирване и което причинява сърбежа, е киселина. Следователно содата би трябвало да го неутрализира.
Друго нискотехнологично решение за спешни случаи е използването на подправката карамфил при зъбобол. Разбира се, тя не замества зъболечението, но може да реши проблема при пътуване или въобще на първо време, преди да се доберете до зъболекар.

3 коментара:

 1. Много полезно, Благодаря. Ще бъде изпробвано

  ОтговорИзтриване
 2. Зори, содата не е основа. ;)
  Иначе ще го пробвам този илач, благодаря.

  ОтговорИзтриване
 3. Вярно, права си, голяма излагация :) Беше нестабилна сол, като натриев карбонат, ама с водород допълнително, ако не се лъжа. Във всеки случай реагираше с киселини :)

  ОтговорИзтриване