сряда, 14 юли 2010 г.

Новини за деца - робот води сватбена церемония в Япония

Ането оцени тази новина от секцията "News for kids" на Еducation World.
Вероятно познавате роботите от научно-фантастичните филми; ала те съществуват не само на малкия и големия екран. Един "истински" робот наскоро проведе сватбена церемония в японската столица Токио.

Петдесет гости стоели прави, докато музиката свирела и булката вървяла към олтара. Само един останал седнал - "длъжностното лице", което всъщност било робот и било завинтено за стола. За този специален случай високата около метър и двайсет "I-fairy" носела коса на опашки и венец цветя на главата си. Очите й светели с цветни светлини, когато тя обявила двойката за мъж и жена и поканила младоженеца да целуне булката. Според компанията-производител на I-Fairy това бил първият случай, в който робот водел сватбена церемония.

Това може да ви се струва необичаен избор за сватба, но ако познавахте двойката, щяхте да се съгласите, че няма нищо по-подходящо, тъй като младоженецът преподава роботика в университет, а булката работи за компанията-производител на I-Fairy. Освен роботи от този тип компанията произвежда и роботите-динозаври, които сигурно си виждал в музеите или по телевизията.

Япония е една от водещите страни в производството на роботи. Новобрачната двойка се надява, че сватбата им ще насърчи повече хора да използват роботите. Надяват се, че така ще дадат на хората повече идеи как да използват роботите в своето ежедневие.

Още факти за I-Fairy:
Роботът бил свързан с клавиатура, скрита зад черна завеса на няколко крачки. Там стоял техникът, който въвеждал командите и се грижел всичко да върви гладко.
Трябва ви робот? I-Fairy се продава за 6 300 000 йени. Изработени са 5 броя, три са продадени, остават още два.

Няма коментари:

Публикуване на коментар