събота, 5 юни 2010 г.

Направи си сам торта

Ще ти трябват кисело мляко (4бр.), захар (на вкус), ягоди и желатин (5-6бр.)


Киселите млека се изсипват в подходяща купа. По принцип не харесваме тези "На баба", но за торта биват.

Ако е останало нещо, за теб си е.



Желатиновите пакетчета се изсипват в канче.

Долива се вода.

И се оставя да набъбне, докато сме заети с други неща. През това време някой възрастен слага на котлона тенджерка с вода, за да заври.

Ние пък ще овкусим киселото мляко.

Добавяме захар....

...и ягоди.

Набъбналият желатин изглежда така:

Ако водата е завряла, караме възрастния да я свали от котлона и слагаме вътре канчето, докато набъбналият желатин се втечни. Разбъркваме.

Прибавяме втечнения желатин към киселото мляко с ягодите и бъркаме много добре, за да не остане никъде част без желатин.

Избираме форма, в която да желираме.


Застиламе я с нещо - фолио или просто добре измита найлонова торбичка - и изсипваме там сместа. Оставяме за 2-3 часа в хладилника.

Междувременно забърсваме масата и измиваме купата, в която сме правили сместа.

Когато се е стегнало, обръщаме с помощта на възрастен върху голяма чиния, сваляме фолиото или найлона и украсяваме.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар