петък, 28 май 2010 г.

Мистериозната къща
Минаваме почти всеки ден оттам. Красива и запусната; забележете дървото, което расте ОТ самата стена. Ането каза, че прилича на къщата от "Последното представление" в "Синьо лято" и се страхуваше дори в двора да стоим - за влизане вътре и аз се страхувам, не от призраци, а да не рухне нещо на главите ни.
И все пак - каква е тази къща, защо никой не я поддържа? Или е оставена да се руши, за да се продаде евтино теренът, да се бутне и да се превърне в поредната бетонна уродщина?

Къщата се намира на "Сан Стефано", между Докторската градина и парка "Заимов", точно срещу "Cheers" и магазинчето за детски дрешки.

3 коментара:

 1. Ей, понякога имам чувството, че ми четеш мислите. И ние всяка сутрин минавахме от там. Толкова приказна и загадъчна ми се струва тази къща... Много често съм си мечтала да мога да си я купя. ;)))) Дори си представях как ще направя двора и как куп дечурлига ще търчат там... Ех...

  ОтговорИзтриване
 2. Zdraveite,
  popadnah na bloga Vi v tarsene na drugo, no s iznenada otkrih, che ne sam edinstvenata, koiato se chudi kakva e istoriata na tazi kashta. Eto kakvo sled tova otkrih v google:
  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2395711
  kashtata e sobstvenost na semeistvoto na izvesten buisnessman i spored statiata e ostavena narochno da se rushi...jalko.
  Pozdravi za bloga!

  ОтговорИзтриване
 3. Уф, много е тъжно всичко това... а къщата е толкова красива!

  ОтговорИзтриване