събота, 22 май 2010 г.

Точица харесва

...магазин за играчки "Little Owl".

Освен че предлагат най-интересните развиващи играчки, които съм намирала в България, при това на справедливи цени (за сравнение Pretty Things имат 50% надценка), правят чудни матинета в Чайната.

Днес децата можеха - съвсем безплатно - да месят козуначени хлебчета,

да правят диорами в кутия,

да участват в търсаческа игра и да ходят на хартиен риболов :) Поздравления за Анна и Барбара, в чието начинание водещ е не комерсиализмът - магазинът не печели достатъчно, за да оставят своите day jobs - а желанието да въведат една друга култура на играта като начин за развиване на заложения у всяко дете потенциал.

Ането се сдоби с пееща улулица от Кралското дружество за защита на птиците. Кръсти я Мими.

...изложбата на Ясен Гюзелев в Националната галерия. Истински художник - без оправданията на манифестния модернизъм, без оправданията на провинциалното измерване спрямо ниски критерии.
Искрено ми се прииска да мога да рисувам така - изразително и вярно, с око хем за пропорции, детайли и чисто художествена хармония, хем за внушение на образите, характер, моментно настроение.
В някакъв смисъл това рисуване е класическо не за друго, а защото принадлежи към времена, когато усърдието е било допълнение на таланта, а не негов лош PR. Голямо удоволствие, май ще потърсим да си купим някоя по-малка графика.Много ми допаднаха и малките рисунки от "Пинокио". Български илюстратор от световна класа.
Ето уеб-страницата му: http://www.iassen.com/?l=2&l_1=40&l_2=47

Няма коментари:

Публикуване на коментар