вторник, 16 март 2010 г.

Flat Stanley

Току-що получихме по пощата Плоския Стенли - момченцето от книгата на Джеф Браун, което по стечение на обстоятелствата станало плоско и открило, че може да влиза в пликове и да пътува до различни краища на света. В общи линии идеята е детето да прати свой двойник, който гостува на негови приятели по целия свят и трупа приключения, които в известен смисъл детето успява да съпреживее.

Дойде заедно с писмо от нашия приятел Алекс и неговата учителка, в което е разказана неговата история. Като скъп гостенин ще го водим навсякъде със себе си, ще се снимаме заедно, ще му намерим подходящи за климата дрешки, а после ще го изпратим обратно заедно с дневника на неговото гостуване.
Ането веднага се ентусиазира да му ушие костюм за довечера, когато се открива изложбата на художничката и илюстраторка на детски книжки Капка Кънева, а също и да направи негова плоска приятелка, която пък да му гостува в Ню Джърси - Стела.
Очаквайте снимков материал :)

Повече за плоския Стенли

Историята на Стела, стенограма от разказа на Ането: Веднъж тя играла на криеница с приятели. Скрила се под бюрото си. Там имало едно огромно кошче за боклук. То паднало върху нея и тя също станала плоска и почнала да пътува - весела, весела, весела.Няма коментари:

Публикуване на коментар