сряда, 17 март 2010 г.

Мафията на бебета и пенсионери

Последното умотворение на правителството е да пълни празната хазна, като вземе от най-богатите - пенсионерите и майките с деца под 1г. Ето на, разбра се кой обира държавата! Хай да му се не види, строителните магнати гладуват, а бебетата подяждат хазната, не ги е срам!

Разбира се, единични мерки няма да свършат работа, затова пенсионерите и бебетата са уличени заедно с другите тунеядци - учените, дребният бизнес...
В същото време сме ужасно загрижени за горките ресторантьори, които на единия тютюнев дим се крепят; и за крехките генномодифицирани филизи, без чиято помощ земеделието ни няма да прокопса.

Увеличаването на майчинството беше сред малкото реални социални придобивки, получени вследствие на истинска гражданска инициатива, буквално извоювани от Движение на българските майки. Удържането им засяга не само майките, които имат бебета в момента, то е - поне за мен - символ на шанса за реална промяна, предизвикана от нас, тук и сега.

П.С. Документът, дето не съществувал, получен чрез Бу

1 коментар:

  1. Ужасно ще бъде, ако го приемат. Не бих казала, че това е единственото, което ме задържа в родната ми страна, но може да стане причина да я напусна, ако се приеме.

    ОтговорИзтриване