неделя, 21 март 2010 г.Препоръчвам тази книга като място за семейни разходки в края на зимата, неделя вечер. Можете да си пуснете и музика, макар че и така се чува как пеят сферите, както казваше Сирано :)
С удоволствие отбелязвам, че любимата ни градина в Балчик се родее с тази в Алхамбра по централната роля, която играе водата.


Ако третият учител е физическата среда, искрено благодаря на летните лагери в Балчик; в тази градина съм играла няколко поредни години, лято след лято. Малко преди да се роди Анчето, въведохме семейна традиция да ходим там поне веднъж годишно, а сме успявали и да влезем по веднъж на всеки сезон. Страшно красива е с дебел, пухкав сняг. Има "бонбонено" и "книжно" дърво (така се казват, де :)), за децата е голям кеф да прескачат ручеите или да се опитват да познаят кой кактус на какво прилича. Приятно е и просто да поседиш и да си скицираш нещо, докато бебето дреме в количката. А малката градина с подрязаните чимшири до розариума ни напомня за клипа към "Perfect Day" (Various Artists, по Лу Рийд).


П.С. Специално за Нева - влюбих се в една градина край Лисабон, Quinta dos Azulejos

Няма коментари:

Публикуване на коментар