неделя, 21 февруари 2010 г.

Археологически музей - Добрич

Препоръчвам го заради възстановката на класна стая от времето на възраждането - едно към едно, децата могат да пишат в сандъчето с пясък, да поседят на чиновете, да разгледат задълженията на ученика - и задълженията на учителя, също написани на табло и окачени в класната стая! И заради милата уредничка, която вървеше подир нас да ни разказва за експонатите и да кани детето да ги разгледа, вместо да се опитва да се отърве от нас :)

5 коментара:

 1. Във Варна има музей на Вазраждането във който освен за историята на Варна през Възраждането и Руско-турската освободителна война има и стая, в която е пресъздадена училищна стая от епохата на Възраждането с чинове, дъски за писане, табелки за похвала и наказание, катедра на учителя. Водихме децата миналата година и много им хареса. На сина сабите и пищовите, а на дъщерята дъсчиците и пясъка, на който са пишели.

  ОтговорИзтриване
 2. Музеят на куклите към Кукления театър във Варна е много хубав - и също със сладкодумна и неуморна уредничка. Хубав е и Парк-музей "Владислав Варненчик" - малък, но пък с рицарски брони и дори кон със собствена броня на челото, знамена, униформи.

  ОтговорИзтриване
 3. Ще се радвам много, ако напишеш за музея на куклите и пратиш снимки!
  Ето колко неща научавам напоследък - а съм расла на половин час от Варна! :)

  ОтговорИзтриване
 4. И за другите варненски музеи също ми е интересно да науча повече. А аз съм ходила само в аквариума и делфинариума, какъв пропуск!

  ОтговорИзтриване
 5. Интересен бил и Музеят на киселото мляко в с. Студен Извор, Трънско. Много ми похвалиха макета, представящ целия път на киселото мляко от кравата до рафта в магазина.

  ОтговорИзтриване