неделя, 21 февруари 2010 г.

Обучението се превръща в оглед

Това си е от "Хвърчащата класна стая" - така се казваше сцената от училищния театър, в която учениците имаха урок по география на Северния полюс :) И тук май литературата изпреварва практиката.
До Северния полюс не мисля да ходим, но има ред места, които не са музеи, но са доста любопитни и "поучителни" за децата. И за мен. Удивително къде ли не те пускат, ако имаш шест-седемгодишно къдрокосо хлапе за алиби :)

- пожарната в Търново. Понеже там ни е на път, ходили сме три-четири пъти, като последния път качиха детето в пожарната кола, показаха му стълбата, облеклото на пожарникарите и какви ли не екстри; дори ни се заизвиняваха, че няма как да пуснат сирената. Вероятно и в софийската пожарна са така мили, не знам.
- пак в Търново ни пуснаха зад стана на тъкачницата на Самоводската чаршия и ни обясниха кое как се казва и как работи.
- геврекчийницата в Стария град в Добрич. Има голяма пещ и дълга лопата, с която вадят гевреците оттам. Интересно е, но е доста горещо, препоръчвам по-скоро за студено време :)
- кукленото ателие на НАТФИЗ - описах го в отделен пост, много бяха мили батковците и какичките, а си е цяла магия да видиш как се правят кукли.

Запланувала съм още фотографско студио, печатница, сладкарски цех (на 100 гр. сладки, че повече ми вдъхват доверие). Но общо взето използвам случая да помоля всеки, чиято работа ми се струва интересна, да й разкаже с две думи за нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар