петък, 12 февруари 2010 г.

Глаголите - помагачи


Спомагателни ще рече тъкмо това, нали?
Нека бъдат два добри великана, които ни помагат да си правим изреченията (ако трябва, могат да местят канарите на думите).
Понеже са великани и живеят в гората, не са чували, че не е хубаво да си драскаш по дрехите, затова са си написали целите спрежения по панталоните.

Игра за образуване на сегашно просто/сегашно продължително време на английски:
казвате изречението на български, а детето казва кой великан трябва да помогне то да се направи на английски. От него се иска да пипне великана, нищо повече. После заедно съставяте изречението. Обърнете му внимание, че на колана на "to be" го пише онова "ing", дето не трябва да го забравя.

Разбира се, че по-хубавия великан го нарисува тя.

Бонус: в момента, в който тази работа с великаните малко почне да му писва на детето, можете да играете на нещо като "Прави като Йон": Единият обикаля къщата и пее "I am jumping/I am walking/I am running" и така нататък по мелодията на "Are you sleeping, brother John", a другият повтаря след него (и песента, и движенията). После се сменяте.

10 коментара:

 1. Извинявам се, че не е по темата. Точица, преди няколко дни Ви изпратих лично съобщение - чудех се дали е получено? Опасявам се, че имам проблем с изпращането и получаването на съобщения.

  ОтговорИзтриване
 2. Привет, къде ми писа? Още не мога да се оправя много-много с бутоните на блога :)

  ОтговорИзтриване
 3. От иконката на Точица в "Последователи" отидох на профила, след това използвах "Изпрати съобщение". Но тестовите съобщения, които изпратих, директно бяха отишли в кутията за Спам.
  Хм...

  ОтговорИзтриване
 4. Отивам да видя какво става. Трябва да помоля някого да ме научи как да се оправям.

  ОтговорИзтриване
 5. Изпратих го пак - би ли ми написала дали се е получило (може да е в Inbox, а може и в Spam филтъра)? Би трябвало да се получи на този e-mail адрес, който е регистриран в профила на Точица.

  ОтговорИзтриване
 6. ужас, никъде не го откривам; в спам кутията ми все реклами на виагра. Моля някой, който разбира от блогспот и сие, да ми каже къде да бутна настройките, защото не схващам. Сладокусна, моля пиши ми на мейла междувременно.

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря, благодаря, може да го изтриеш.

  ОтговорИзтриване
 8. Още една страхотна идея- "великани, джуджета". Пък "ing" на колана на to bе пък е много готино!!!

  ОтговорИзтриване