вторник, 23 февруари 2010 г.

Ремонти

И тъй, налага се ремонт; поради кредитната криза и грижата за природата не можем да си позволим неограничено строителство на къщи за кукли, тъй че ще обновяваме старата.
Тя на свой ред беше правена от бившите пощенски кутии на входа, които бяха заменени с метални; и дума не можеше да става такова хубаво дървено нещо да иде за хвърляне.
Първоначалната кооперация беше в стар стил, с тесни стаи и високи тавани, решена предимно в светлосиньо. По-нататък ушихме перденца и насъбрахме разни джунджурии, които после се изгубиха, останалите се посмесиха с други джунджурии, попаднали там по погрешка. Анчето започна да примрънква за кукленска къща като тези за по 250-400 лева в "Хубави неща", които са си хубави неща, наистина, но малко възскъпи.
Днес решихме да видим какво може да се направи с хартията на точки, която ни остана от един подарък по Коледа, малко С200 и любимия ми, но прогорен с ютия шал. Като начало завъртяхме цялата конструкция на 90 градуса, за да печелим жилищна площ (и да бъде по-съразмерна на квартирантите, т.нар. "чешко семейство", закупено в Прага.
Ето първи етап:малко по-късно:

Кабинетът и кухнята. Едното още без книги, другото още без прекарана вода. Ойойой!

Хубаво е, че бабата и дядото си имат стая, но защо са ги сложили точно под детската? Сигурно шумът ще им пречи.

Холът. Все още твърде празен, но котката все ще намери нещо за събаряне.

Втори утре, че имам да довършвам първо разни скучни дела. Остават да се намерят килими (надявам се във втората ръка да има бял пуловер, подходящ за нарязване на "губери"), да се сглоби стенния часовник от дърво, купен за два лева от сергия в Созопол, да се направи рамка на огледалото над камината и да се измисли от нещо умивалник за кухненския плот (сам по себе си кутия от сок, боядисана в червено). Май не е зле да сложа и готварска печка.
Забележете красивото модно канапе в средната стая на третия етаж, идеята и изпълнението са на Ането. Утре ще му слага тъмнозелена облегалка.

Eдновремешният куклен дом:

4 коментара:

 1. Стига бе! И стария, и новия куклен дом са разкошни! Страхотна идея за пощенските кутии, браво.

  ОтговорИзтриване
 2. Идея за умивалник - метална капачка и телче, извито като смесител /батерия..или както там се казваше:)/.

  Много ви е хубава ремонтираната къща. Кой каза, че ремонт посред зима не се правел? :)

  ОтговорИзтриване
 3. Уютно и красиво. :)

  Понеже разбрах, че обичате семейството на Муминтрол http://dasha-boo.livejournal.com/164358.html?view=3420422#t3420422

  ОтговорИзтриване